Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Natur Tanya® KALCIUM-BISZGLICINÁT - világszabadalommal védett BioPerine® és D3-vitamin 60 db

4.590 Ft
Menny.:
Elérhetőség: Hamarosan érkezik
Cikkszám: NT-KB60
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

A kalcium-biszglicinát 181,8%-kal jobban felszívódik és magasabb a biohasznosulása a leggyakrabban használt szerves kalcium-citráttal vagy egyéb formákkal, például karbonáttal összehasonlítva.
A jól hasznosuló szerves kalciumot további felszívódást elősegítő, világszabadalommal védett BioPerine® fekete bors kivonattal és D3-vitaminnal is dúsították.

 • 181,8%-KAL JOBBAN FELSZÍVÓDIK A KALCIUM EGYÉB FORMÁIVAL SZEMBEN
 • VILÁGSZABADALOMMAL VÉDETT BIOPERINE® KIVONATTAL
 • D3-VITAMINNAL
 • EGÉSZSÉGES CSONTOZAT ÉS FOGAZAT
 • CSONTRITKULÁS, CSONTSŰRŰSÉG
 • FOGSZUVASODÁS, FOG ÉS ÍNY EGÉSZSÉG
 • INGERÜLETÁTVITEL AZ IDEGSEJTEKBEN
 • EGÉSZSÉGES IZOMMŰKÖDÉS
 • IZOMGÖRCSÖK ELLENI FELLÉPÉS
 • SEJTOSZTÓDÁSI FOLYAMATOK
 • SEJTEK SPECIALIZÁCIÓJA
 • ENERGIATERMELŐ ANYAGCSERE-FOLYAMATOK
 • EMÉSZTŐENZIMEK NORMÁL MŰKÖDÉSE
 • SAV-BÁZIS EGYENSÚLY
 • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT GLUTÉNMENTES, LAKTÓZMENTES
 • FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS ELLENŐRZÖTT KALCIUM TARTALOM

Kalcium-biszglicinát 181,8%-kal jobb felszívódás és biohasznosulás

ÁTLAGOSAN 8-10 ÉVENTE A TELJES CSONTÁLLOMÁNYUNK KICSERÉLŐDIK, MELYNEK EGYIK FŐ ÉPÍTŐANYAGA A KALCIUM.

MILYEN ESETEK CSÖKKENTHETIK A KALCIUMSZINTET?

 • Kalciumban gazdag élelmiszerek kerülése, például laktóz-intolerancia, kazeinallergia és vegán életmód
 • Élvezeti szerek és/vagy savas táplálkozás, melynek kalciumelvonó hatása van a csontokból és fogakból (csontritkulás, fogszuvasodás)
 • Stressz hatására és korral, illetve emésztőrendszeri panaszok esetén csökken az étrendi kalcium felszívódás
 • A menopauza csontvesztéshez vezet, mivel az ösztrogéntermelés csökkenése csökkenti a kalcium felszívódását, és fokozza a vizeletből származó kalciumveszteséget
 • Gyermekeknek a növekedési periódus alatt fokozott kalcium ellátottságra van szükségük a csontszövetek megfelelő fejlődéséhez
 • Több kalciumra van szükség a terhesség és szoptatás időszakában
 • Fokozott kalciumbevitelt igényelnek a sportolók
 • Csonttöréseknél a kalcium nagyon fontos szerepet játszik a felépülési folyamatokban

A KALCIUM-BISZGLICINÁT JOBB BIOHASZNOSULÁSSAL RENDELKEZIK A SZERVES KALCIUM SÓVAL (KALCIUM-CITRÁT) ÖSSZEHASONLÍTVA.

ÖSSZETEVŐK:

KALCIUM
szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban és a sejtek specializációjában. A kalcium részt vesz a normál ingerületátvitelben, a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. A kalcium szükséges az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához, hozzájárul a normál izomműködéshez és az emésztőenzimek normál működéséhez. A kalcium segíti a B12-vitamin és a magnézium felszívódását.

A kalcium-biszglicinát előnyei

Molekuláris tulajdonságok

Fiziológiás előny

Stabilitás

Nem lép interakcióba étrendi inhibitorokkal (felszívódást gátló anyagokkal) (fitátok, oxalátok)

Kevesebb interakció más létfontosságú tápanyagokkal

Semleges töltés

Kevesebb gyomor-bélrendszeri mellékhatás

Megnövelt tolerálhatóság

Megnövelt biztonság

Alacsony molekulatömeg

Elkerüli az emésztési folyamatokat a felszívódás előtt

Az 1:2 fém (kalcium)-ligandum (glicin) arány korlátozza a fém felszívódását gátló étrendi inhibitorokkal való reakciót, és megakadályozza, hogy a fém részt vegyen az oxidációs reakciókban. (forrás: https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2008.718)

BIOPERINE®
A szinergista összetevők közül a BioPerine® egy 9 világszabadalommal védett természetes "termonutriens" hatóanyag, amit a Piper nigrum L. (feketebors) terméséből standardizálnak.

A BioPerine® fekete bors kivonat segíti a tápanyagok, köztük a kalcium biohasznosulását és nem engedi, hogy túl gyorsan emelkedjen meg a vérben a kalcium szint. A fekete bors gyümölcs kivonat támogatja az immunrendszer és a légzőrendszer egészségét, a női reprodukciós rendszer működését, antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik, segít fenntartani a természetes emésztőfunkciókat és támogatja a vérkeringést, az ereken és kapillárisokon keresztül.

D3-VITAMIN
-hozzájárul a kalcium felszívódásához/hasznosulásához és a vér normál kalciumszintjének fenntartásához.

-hozzájárul az egészséges csontozat, fogazat és az egészséges izomfunkció fenntartásához.
-szerepet játszik a sejtosztódásban és hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

A KALCIUM NAPI SZÜKSÉGLETE GYERMEKEK ÉS FELNŐTTEK ESETÉBEN

1-3 év között

700 mg

4-8 év között

1000 mg

9-20 év között (A kalciumfelszívódás és csontfejlődés legintenzívebb szakasza)

1300 mg

21-50 év között

1000 mg

51-70 év közötti férfiak

1000 mg

51-70 év közötti nők

1200 mg

70 feletti nők/férfiak

1200mg

Várandós és szoptató nők

1300 mg

Menopauza után nők

1500 mg

Aktív sportolók

1500 – 2000 mg

 

A magyar lakosság mintegy kétharmadának a kalciumbevitele nem éri el az ajánlást!

KALCIUM FESZÍVÓDÁS – A KEVESEBB TÖBB!

A kalcium aktív transzport és passzív diffúzió révén szívódik fel a bélnyálkahártyán keresztül. Tanulmányokból kiderül, hogy a kalciumfelszívódás fordítottan arányos a bélben lévő kalcium koncentrációjával (Ireland és Fordtran, 1973) és az étrendi terheléssel (Heaney és mtsai., 1990).

 • Például, amikor 2 000 mg/nap kalciumtartalmú étrendhez szokott egészséges nőknél, a kalciumbevitelt két hétig a 2000 mg-ról, napi 300 mg-ra csökkentették, a kalcium egész testben történő visszatartása 27%-ról 37%-ra nőtt (Dawson).
 • A felszívódás 500 mg kalciumot tartalmazó étkezésből is csak 28 % volt (Heaney és mtsai., 1990).

Ez a szérum kalciumszintjének csökkenése, valamint a szérum PTH (parathormon) és 1,25(OH)2D koncentrációjának növekedése (Dawson-Hughes és mtsai., 1993).

KALCIUM ÉS D-VITAMIN

A kalcium felszívódását befolyásolja a D-vitamin státusz (Seamans és Cashman, 2009). A kalciumfelszívódás az élet során változik, a gyors növekedés időszakában magasabb, idős korban pedig alacsonyabb.

Becslések szerint gyermekeknél a felszívódás ingadozásának 3-3,5 %-a a testmagassággal függ össze, ami feltehetően a csontok növekedéséhez szükséges kalciumszükségletet tükrözi.

Az oxálsavban gazdag élelmiszerekből (pl. spenót és rebarbara) azonban rosszul szívódik fel a kalcium. Hasonlóképpen alacsony a felszívódás a magas fitinsavtartalmú élelmiszerekből (teljes kiőrlésű gabonafélék, hüvelyesek, diófélék, magvak) (IOM, 1997).

KALCIUM FORMÁK ÉS BIOHASZNOSULÁS

AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBŐL SZÁRMAZÓ KALCIUM FELSZÍVÓDÁSA FÜGG A KALCIUM FORMÁJÁTÓL.

 • A kalcium-biszglicinát 181,8%-kal jobban felszívódik és magasabb a biohasznosulása a leggyakrabban használt szerves kalcium-citráttal vagy egyéb formákkal, például karbonáttal összehasonlítva.

AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBŐL SZÁRMAZÓ KALCIUM FELSZÍVÓDÁSA FÜGG A KALCIUM ELFOGYASZTÁS IDŐPONTJÁTÓL.

 • Az esti kálcium táplálékkiegészítés jobbnak tűnik a csontritkulás megelőzése szempontjából, mintha reggel vennénk be, a csontforgalom cirkadián ritmusa miatt (csontlebontás (osteoblastok) és csontépülés, osteoclastok (RES elem)).
   
 • A kalcium egyéb formái igénylik a gyomor savasságát, például a kalcium-karbonát éhgyomorra kevésbé szívódik fel. Az aklórhidriában [sósav (gyomorsav része) elválasztás hiánya a gyomorban] szenvedő egyének rosszul szívják fel a kalciumot a kalcium kevésbé oldódó formáiból, például a kalcium-karbonátból, kivéve, ha a táplálékkiegészítőt étkezés közben fogyasztják (Recker, 1985). A kalcium-biszglicinátot a napszak bármely időszakában elfogyaszthatjuk, ugyanúgy felszívódik, de mivel feketebors kivonat és D-vitamin is kísérik, étkezés közben fogyasztva lesz még hatékonyabb.

AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBŐL SZÁRMAZÓ KALCIUM FELSZÍVÓDÁSA FÜGG A KALCIUM ADAGTÓL: AZ ÉTKEZÉSHEZ ADOTT KISEBB ADAGOK JOBBAN FELSZÍVÓDNAK (HEANEY, 1991).

 • A napi 500 mg feletti kalcium adagok csökkenthetik a kalcium felszívódásának hatékonyságát az étrend-kiegészítőkből
 • A táplálékkiegészítőkből származó kalcium felszívódásának hatékonysága akkor a legnagyobb, ha a kalciumot 500 mg (12,5 mmol) vagy annál kisebb dózisban vesszük be. 

A valódi kalcium felszívódását a bevitt terhelés nagyságának függvényében vizsgálták egészséges nőknél, étkezési körülmények között és 15-500 mg kalcium terhelés mellett. A felszívódási sebesség fordítottan arányos a bevitt kalcium mennyiségével. A legalacsonyabb dózisnál a felszívódás átlagosan 64%, a legmagasabbnál 28,6%-os volt. (függőleges oszlop: felszívódott frakció, vízszintes sor: kalcium töltés (mg).

A kalcium felszívódása függ a kalcium adagtól, a kisebb kalcium adag jobb

A TANULMÁNYBAN TALÁLT PARAMÉTEREK FELHASZNÁLÁSÁVAL A KUTATÓK A KÖVETKEZŐ KALCIUM-FELSZÍVÓDÁSI HATÉKONYSÁGOT LÁTTÁK:

Napi 500 mg kalcium csökkentheti a kalcium felszívódását

Ha csak azt a példát nézzük, hogy 500 mg kalcium 2 részletben elfogyasztva 7%-kal jobb felszívódási hatékonysággal rendelkezik, mint egyetlen dózissal, nagy különbségeket láthatunk.

MIÉRT FORMULÁZTUK 300 MG/NAP DÓZISBAN KALCIUM-BISZGLICINÁT TERMÉKÜNKET?

A legtöbb táplálékkiegészítő cég általában nagy mennyiségű kalciumot kínál tablettánként/kapszulánként olyan adagolási formákban, amelyek egyetlen bevétellel biztosítják a szükséges napi bevitelt. A felszívódás-hatékonysági kutatások alapján úgy tűnik, hogy a leghatékonyabb kalcium-kiegészítő program kisebb, osztott dózisokból állna, szemben a nagyobb egyszeri adagokkal. Adagonként több kalcium nem feltétlenül jobb.

AZ ELMÉLETI TERMÉKFEJLESZTÉS SORÁN 20 FÉLE KALCIUM VEGYÜLETI FORMÁT ÉRTÉKELTÜNK ÉS VETETTÜNK ALÁ EGY SZIGORÚ SZAKMAI SZŰRŐNEK.

A kalcium 20 féle kalcium vegyületi formáinak értékelése

Az adatok mutatják, hogy a Ca-biszglicinátból származó kalcium százalékos felszívódása 44 ± 10,4 % volt, ami magasabb, mint a többi Ca-forrásból származó kalcium felszívódása, amely 16,6 ± 9,0 % és 24,2 ± 4,9 % között változott. Összességében elmondható, hogy a kalcium-biszglicinát 181,8%-kal jobban felszívódik a leggyakrabban használt szerves kalcium-citráttal összehasonlítva. (és egyébként a karbonáttal összehasonlítva.

A kalcium-biszglicinátot nagyfokú felszívódás és felhasználás jellemzi az emberi szervezetben. A kalcium felszívódásának növelése érdekében táplálkozási kofaktort - D-vitamint - használnak, amely fenntartja a megfelelő kalciumszintet és segít csökkenteni a veszteségeket. A kalcium szervetlen formáival ellentétben a biszglicinát nem befolyásolja más ásványi anyagok felszívódását, beleértve a vasat is.
 

További biszglicinát formájú ásványi anyagok

A biszglicinát formáknak köszönhetően az összetevők nem gátolják egymás felszívódását és hatékonyságát, így akár együtt is alkalmazhatóak, szemben más leggyakrabban használt formákkal.

TOVÁBB A VAS-BISZGLICINÁT, A MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT, A CINK-BISZGLICINÁT TERMÉKOLDALAKRA A NÉVRE KATTINTVA.

Kalcium-biszglicinát, vas-biszglicinát, magnézium-biszglicinát, cink-biszglicinát termékoldalak

FÜGGETLEN AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT, ELLENŐRZÖTT KALCIUM TARTALOMMAL!

A Natur Tanya® KALCIUM-BISZGLICINÁT független, akkreditált laborban bevizsgált kiegészítő. A vizsgálati eredmény megerősíti, hogy a címkén feltüntetett kalcium hatóanyagtartalom a valóságnak megfelel és egyben az európai uniós szabályozásnak, így biztosítva az optimális élettani hatás elérését.

Kalcium tartalom vizsgálati módszer: EPA Method 6010C:2007

FÜGGETLEN AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT, ELLENŐRZÖTT GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA

Natur Tanya® KALCIUM-BISZGLICINÁT független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható. 

A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem FELE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,01 g laktóz/100 g terméket jelent.

 • Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: Megazyme K-LOLAC (2018)
 • Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: RIDASCREEN®FAST Gliadin R7002 (2018)

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap. maximum 120 nap.

Összetevők: szerves kalcium (kalcium-biszglicinát), tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), maltodextrin, színtelen bevonat [stabilizátorok (hidroxipropil-metil-cellulóz, polietilén-glikol)], sűrítőanyag (hidroxipropil-metil-cellulóz), csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), stabilizátor (polivinilpolipirrolidon), BioPerine® fekete bors (Piper nigrum L.) gyümölcs kivonat 50:1, kolekalciferol.

Hatóanyagok a napi adagban

1 filmtablettában

Szerves kalcium (kalcium-biszglicinátból)

                               300 mg (37,5%*)

D3-vitamin

5 μg (100%*)

BioPerine® fekete bors (Piper nigrum L.) kivonat

      amelyből standardizált piperin

2,5 mg

2,375 mg

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g

BioPerine® is a registered trademark of the Sabinsa Corporation.

Adagolási javaslat: Az általános napi adag 1 tabletta két részletben (törővonal mentén kettétörve), lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve. A személyre szabott adagolásnál azonban figyelembe kell venni a fogyasztó életkorát (pl. fejlődési és életkori szakaszok) és életmódját (sport, diétás program).

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

Nettó tömeg: 90 g (60 db)

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 • A termék 3 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
 • A termék fogyasztása magas vér-, illetve vizelet-kalciumszint esetén nem ajánlott

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.