Jelentős mennyiségű műanyag hulladék keletkezik az ételeink tárolása során. A "zero waste" jegyében újrafelhasználható ételtárolókat manapság is sokan használnak, gondoljunk csak a műanyag-, vagy üveg tárolóedényekre.
Az étel tárolása utazás, az iskolába-, munkahelyre járás során is felmerül, hisz a gyerekeknek, vagy saját magunknak csomagolt tízórai, ebéd és/vagy uzsonna is valamilyen tárolóedénybe, tasakba, zacskóba kell, hogy kerüljön.Rendkívül praktikus és környezetbarát megoldás az újratasakok, újraszalvéták használata. Kisebb helyet foglal, mint például egy műanyag doboz, hisz a szendvicsünk körét tudjuk hajtogatni, és mindenképpen esztétikusabb és természetesen környezetkímélő megoldást nyújt a nejlonzacskókkal, fóliákkal szemben.
Gyermekeink is bizonyára szívsebben veszik elő a táskájukból a különböző mintákkal elérhető, újratasakba, újraszalvétába csomagolt szendvicset, gyümölcsöt, mint egy nejlonzacskóból.
Az újratasakok, újraszalvéták és újrazsákok szuper megoldást nyújtanak a keletkező nejlonzacskós szemét ellen. Használat után elegendő kirázni, egy nedves ronggyal vagy szivaccsal letörölni, és már ismét használható is. Makacsabb szennyeződés esetén mosógépben 30 fokon moshatóak.
Újratasakba csomagolhatod a tízórait, uzsonnát, ami szendvics, házi készítésű műzliszelet, péksütemény, vagy akár gyümölcs is lehet.
A különböző méretben elérhető újraszalvéták csücskei tépőzárral ellátottak, így a megfelelő méretre tudod állítani.
A kívül 100% pamut, belül élelmiszerbiztos, vízálló, tépőzárral záródó szalvéta egyszerű és ízléses tízórai csomagoló, ami akár terítőként, alátétként is szolgál.
Újrazsákban (vagy ökozsákban) például akár a kenyeret is tárolhatod stílusosan és környezetkímélő módon. Zsinórral könnyen összezárható és akár fel is akasztható.
Ha a pékáru nem tölti ki a zsákot, akkor simítsd ki belőle a levegőt, húzd össze a zsinórt és egyszerűen csak tekerd a kenyér köré a zsákot. Vidd magaddal a pékségbe, hozd haza benne a kenyeret, egyéb pékárut. Használatával kiválthatod a nejlon vagy papírzacskót, amit minden vásárláshoz adnak és rendszerint egy használat után a szemetesben végzi.
Az újratasakok, újraszalvéták és újrazsákok belső anyaga vízálló, ezért jól elbírja a felcikkezett zöldségeket, gyümölcsöket is.
Az újratasakok, újraszalvéták tulajdonságai:
ÉLELMISZERBIZTOS belső anyag: speciális, kifejezetten élelmiszer tárolásra gyártott, káros anyagoktól mentes, vízhatlan PUL anyag. Az élelmiszerrel érintkezve semmilyen kémiai anyag nem oldódik ki belőle.
KÖRNYEZETBARÁT: átveszi az egyszer használatos csomagolóanyagok szerepét. Használatával nem keletkezik napi szinten hulladék.
STRAPABÍRÓ: külső-belső része erős anyagból készült, sok útra, évekig elkísérhet minket.
KÖNNYEN TISZTÍTHATÓ: elég csak letörölni, leöblíteni, vagy ha nagyobb a baj, bedobható a mosógépbe maximum 30 fokos mosásra.
HELYTAKARÉKOS: megtöltötten pont annyi helyet foglal el, mint az étel maga.
Ha elfogyasztottuk belőle a csemegét, kicsire összehajtható. A konyhaszekrényben és a táskában is jóval kisebb helyet foglal, mint a műanyag dobozok.
Újratasak, újraszalvéta a zero waste jegyében. Félre a környezetszennyező és csúf, eldobható tízórais nejlonzacskókkal vagy fóliával!
Szendvicscsomagoláshoz használj stílusos, sokszor használható újraszalvétát és újratasakot!
Nemcsak mutatósak és könnyen tisztíthatók, hanem belül speciális, kifejezetten élelmiszer tárolásra gyártott, káros anyagoktól mentes, vízálló anyagból készülnek.