Leírás és Paraméterek
A prémium minőségű STATUS vákuumtároló használatával akár 5x tovább friss marad az étel.
Tökéletes légmentességet és higiénikus környezetet biztosít az ételek és alapanyagok számára, így megvédi azokat a gombák és baktériumokkal szemben.
Az edények törésálló BPA mentes Eastman Tritan anyagból, a fedők törésálló műanyagból készülnek.
A vákuum miatt szivárgás- és csepegésmentes tárolást biztosít, így bárhová magával viheti.
A vákuumdobozok légmentességét elektromos- vagy kézi pumpával tudja biztosítani.
Nem veszi át az ételek színét és illatát, nem színeződik.
A készételek tárolása hűtőben vagy fagyasztóban ajánlott ahhoz, hogy meg tudja őrizni ételei számára a hosszan tartó frissességet és minőséget.
Szobahőmérsékleten bármilyen száraz étel vagy alapanyag biztonságosan és csíramentesen tárolható.
Tároláskor egymásba rakhatóak, így kevés helyet foglalnak és rendezetten tárolhatóak.
Mikrohullámú sütőben tető nélkül melegíthető.
Használata:
A pumpát helyezze a lezárt fedő szilikongyűrűjére és pumpálással szívja ki a levegőt a dobozból. Amikor nehezedi kezd a manuális pumpa pumpálás közben, akkor a levegő a tartályból eltávolításra került.
A vákuum megszüntetése:
A tető közepén található szilikongyűrű elmozgatásával levegő jut a dobozba és a tető felnyitható.
Tisztítás:
Javasolt a kézi mosogatás vagy mosogatógépben a doboz alja alacsony hőfokon mosható, a tető csak kézi mosogatással tisztítható a szilikongyűrű tartóssága miatt.
A kézi pumpa belső részét ajánlott időnként beolajozni étolajjal a minőség megóvása érdekében.
A doboz szett tartalma:
1 db zöld 3l-es vákuumtároló doboz
1 db zöld 4,5l-es vákuumtároló doboz
2 db csepegtető tálca
1 db kézi vákuumpumpa
Becsült tárolási idő fagyasztóban -18°C ±5°C
Élelmiszer típus Hagyományos tárolás Vákuumtárolás
Friss hús 6 hónap 18 hónap
Darált hús 4 hónap 12 hónap
Baromfi 6 hónap 18 hónap
Hal 6 hónap 18 hónap
Friss zöldség 8 hónap 24 hónap
Gomba 8 hónap 24 hónap
Gyógynövények 3 - 4 hónap 8 - 12 hónap
Nyers tészta 6 -12 hónap 18 hónap
Kávébab 6 - 9 hónap 18 -27 hónap
Becsült tárolási idő hűtőben +3°C / +5°C
Élelmiszer típus Hagyományos tárolás Vákuumtárolás
Főtt étel 2 nap 10 nap
Friss hús 2 nap 6 nap
Főtt hús 4 – 5 nap 8 – 10 nap
Friss hal 2 nap 4 – 5 nap
Kemény sajt 12 – 15 nap 50 – 55 nap
Lágy sajtok 5 – 7 nap 13 – 15 nap
Friss zöldség 5 nap 18 – 20 nap
Mosott saláta 3 nap 6 – 8 nap
Friss gyümölcs 3 – 7 nap 8 – 20 nap
Desszertek 5 nap 10 – 15 nap
Friss gyógynövények 2 – 3 nap 7 – 14 nap