Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Natur Tanya - MEGABIOTIKUM - 12 féle baktériumtörzs, mega dózisú, 120 milliárd CFU élőflóra tartalom

10.900 Ft
Menny.:
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: NT-MBT
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

Natur Tanya® MEGABIOTIKUM - 12 féle baktériumtörzs, mega dózisú, 120 milliárd CFU élőflóra tartalom

NATUR TANYA® MEGABIOTIKUM

A Natur Tanya® Megabiotikumot úgy fejlesztették, hogy kiemelkedően magas mennyiségben tartalmazza az emberi bélflórában is megtalálható baktériumtörzseket, így a napi adag 120 milliárd CFU liofilizált élőflórát koncentrál [amelyet 3x-os túldozírozással (360 milliárd élőflórával)] biztosítunk, valamint 12 féle baktériumtörzset, amelyet, fermentált, galaktomannán típusú PHGG rosttal is dúsítottunk. A Natur Tanya® Megabiotikumban használt törzsek természetüktől fogva megtalálhatók a gyomor-bél traktus különböző pH tartománnyal rendelkező részein, így a gyomorban, a vékonybélben és a vastagbélben, ezen kívül a szájüregben is.

 • FÜGGETLEN AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT, ELLENŐRZÖTT ÉLŐFLÓRA (LACTOBACILLUS ÉS BIFIDOBAKTÉRIUM) TARTALOMMAL!

 • NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBEN LETÉTBE HELYEZETT ÉLŐFLÓRÁK

 • AZ EGÉSZSÉGES EMBERI BÉLFLÓRÁBAN IS MEGTALÁLHATÓ BAKTÉRIUMTÖRZSEK

 • 1 KAPSZULÁBAN: 12 FÉLE BAKTÉRIUMTÖRZS, ÖSSZESEN 120 MILLIÁRD LIOFILIZÁLT ÉLŐFLÓRA

 • INNOVATÍV GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA

 • STABIL BÉLBAKTÉRIUM KÉSZÍTMÉNY

 • FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TERMÉK

 • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT

 • VEGÁN, GLUTÉNMENTES, LAKTÓZMENTES

 • GYOMORSAV ELLENÁLLÓ KAPSZULATOKBAN

 • NEM TARTALMAZ ANTIBIOTIKUM REZISZTENS GÉNT

 • HŰTÉST NEM IGÉNYEL   

 • MÁR 3 ÉVES KORTÓL

Natur Tanya MEGABIOTIKUM - 120 milliárd CFU élőflóra, 12 féle baktériumtörzs

NATUR TANYA® MEGABIOTIKUM TERMÉKFEJLESZTÉS

A Natur Tanya® Megabiotikum alkalmazott törzsek sokféleségét jól tükrözi, hogy azok a gyomor-béltraktus eltérő területein megtalálhatóak, mivel a termékfejlesztés során tudatosan törekedtünk arra, hogy készítményünk különböző tulajdonsággal rendelkező fajokkal kerüljön formulázásra.

Így példaként említve, kiemelkedően magas csíraszámú élőflórás termékünk az összes tradicionálisan besorolt 3 típusú Lactobacillust is tartalmazza, mindezek mellett azokat a bifidobaktériumokat is, amelyek a humán gyomor-bél traktust elsőként kolonizáló domináns mikróbái közé tartoznak.

MULTI-TÖRZSŰ ÉS MEGA DÓZISÚ ÉLŐFLÓRÁS KÉSZÍTMÉNY

A bél mikrobióta változatos ökoszisztéma, baktériumokból, archaeákból, vírusokból, egysejtűekből és gombaközösségekből (mikobiom) áll, amelyek az emberi bélrendszerben élnek. A mikrobiom az egy meghatározott környezetben lévő összes mikroorganizmus génállományának gyűjteményére utal.

A BIOTIKUM (jelentése: élet) élőflórás termékcsaládunk oszlopos tagja, amelynek MEGA előszava, jól tükrözi azt, hogy KIEMELKEDŐEN MAGAS, MEGA DÓZISÚ 120 MILLIÁRD CFU ÉLŐFLÓRÁT KONCENTRÁL ADAGONKÉNT, MINDEZT 12 FÉLE BAKTÉRIUMTÖRZZSEL.

AZ EMBERI BÉLRENDSZERI MIKROBIÓTA

A humán gasztrointesztinális traktus felépítése rendkívül összetett. Az egyes területek, így a gyomor, a vékonybél és a vastagbélben levő baktériumok száma és sokfélesége is igen változó. Az emberi bélrendszeri mikrobióta 1013-1014 mikroorganizmusból áll, amelyek együttes genomja ("mikrobiom") legalább 100-szor annyi gént tartalmaz, mint a saját genomunk. (forrás: Gill SR, Pop M, Deboy RT, et al. Metagenomic analysis of the human distal gut microbiome. Science. 2006;312(5778):1355-1359.)

A felnőtt ember bélrendszerében található tipikus mikrobióta súlya körülbelül 1,5 kg (a máj súlyához hasonlóan). Ezen kívül fontos megjegyezni, hogy az immunrendszer mintegy 70%-a a bélben található. Az alfa-diverzitás a bélmikrobiótában jelen levő fajok számát és arányát jelenti. Magas alfa-diverzitásról akkor beszélhetünk, amikor a bélmikrobiótában minél több faj van jelen minél arányosabb/egyenlőbb eloszlásban.

FÜGGETLEN AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT, ELLENŐRZÖTT ÉLŐFLÓRA (LACTOBACILLUS ÉS BIFIDOBAKTÉRIUM) TARTALOMMAL!

Natur Tanya® MEGABIOTIKUM független, akkreditált laborban bevizsgált étrend-kiegészítő. A vizsgálati eredmények megerősítik, hogy a címkén feltüntetett élőflóratartalom a valóságnak megfelel és egyben az európai uniós szabályozásnak, így biztosítva az optimális élettani hatás elérését.

Előflóra tartalom vizsgálati módszerek: ISO 29981:2010, MSZ ISO 15214:2005

Összetevők: liofilizált (fagyasztva szárított) élőflóra keverék, gyomorsav-ellenálló kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz), stabilizátor (nátrium-alginát), enzimatikusan fermentált guárbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1 (PHGG), csomósodást gátló anyag (kolloid szilícium-dioxid).

Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve. Nyelési nehézség esetén, a kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe vagy italba, amelyet azonnal el kell fogyasztani. Antibiotikumos kezelés alatt is egyaránt alkalmazható, de érdemes az antibiotikum bevétele előtt vagy után 2 órával használni. 

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap,maximum 120 nap.

Hatóanyagok a napi adagban

1 kapszulában

Liofilizált (fagyasztva szárított) élőflóra

Lactobacillus plantarum CCFM1143

Lactobacillus rhamnosus CCFM1119

Lactobacillus paracasei CGMCC30147

Bifidobacterium animalis subps. lactis CGMCC30208

Bifidobacterium bifidum CCFM1167

Bifidobacterium longum subsp. longum CCFM760

Lactobacillus paracasei CCFM1164

Bifidobacterium longum subsp. longum CCFM1029

Lactobacillus acidophilus CGMCC30141

Lactobacillus casei CCTCCM207107

Lactobacillus crispatus CCFM1110

Lactobacillus reuteri CCFM1145

1,2x1011 (120 milliárd) CFU*

PHGG rost (fermentált guárbab kivonat)

25 mg

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g

*CFU: colony forming unit, telepképző egység (a minőségmegőrzési idő végéig, megfelelő tárolási körülmények mellett).

Élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a garantált hatóanyagtartalom biztosításához: 3,6x1011 CFU (360 milliárd).

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, legfeljebb 25 °C-on, 40%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől, valamint gyermekek elől elzárva tartandó! Nem igényel hűtést, de a hűtőben történő tárolás jelentősen megnöveli a baktériumok életképességét.

Nettó tömeg: 15,9 g (30 db)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.