Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Natur Tanya® FLÓRABIOTIKUM - nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett probiotikum és fermentált prebiotikum a bélmikrobiom egyensúlyához 30 db

6.790 Ft
Menny.:
Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: NT-FB30
Gyártó:

Leírás és Paraméterek

NATUR TANYA® FLÓRABIOTIKUM

A Natur Tanya® FLÓRABIOTIKUM nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezettantibiotikum-kezelés alatt is használható gyomorsav-stabil élőflóra, fermentált guárbab rosttal, gyomorsav-ellenálló kapszulában, már 3 éves kortól. Különösen ajánlott antibiotikum-kezelés alatt vagy után, és kiváló társ (tengerentúli) utazásokhoz. 

 

 • NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII (CNCM I-1079)

 • SZABADALOMMAL VÉDETT ENZIMATIKUS ÚTON FERMENTÁLT GUÁRBAB ROST

 • 5 MILLIÁRD GYOMORSAVÁLLÓ ÉLŐFLÓRA

 • NÖVÉNYI, GYOMORSAV ELLENÁLLÓ KAPSZULAHÉJ (DR. CAPS®)

 • FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS ELLENŐRZÖTT TERMÉK

 • VEGÁN (NEM TARTALMAZ ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐT)

 • GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA

 • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT

 • UTAZÁSHOZ, ANTIBIOTIKUM-KEZELÉS ALATT ÉS UTÁN, HASMENÉS ESETÉN

 • ANTIBIOTIKUM-KEZELÉSSEL EGYIDEJŰLEG IS ALKALMAZHATÓ

 • HŰTÉST NEM IGÉNYEL

 • MÁR 3 ÉVES KORTÓL

Natur Tanya® FLÓRABIOTIKUM probiotikum és prebiotikum a bélmikrobiom egyensúlyához

A FLÓRABIOTIKUM ÖSSZETEVŐI

 • SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII

Saccharomyces cerevisiae var. boulardii az egyetlen nem baktérium eredetű ÉLŐLÓRÁNAK elismert gomba.

Az általunk használt, nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079) kutatásokban szerepelt élőflóra (mindössze néhány S. boulardii termék mögött állnak saját kutatások), hőtoleráns, ellenáll az alacsony pH-értékeknek, a gyomor savas közegének, valamint az epesavakkal szemben is. 

Növekedéséhez/fejlődéséhez optimális hőmérséklet 37 Celsius-fok, ezzel szemben az S. cerevisiae egyéb törzsei az alacsonyabb hőmérsékletet (30-33 Celsius-fok) preferálják, túlélési arányuk pedig nem túl jó a savas pH tartományokban.

 (forrás: McFarland LV. Systematic review and meta-analysis of Saccharomyces boulardii in adult patients. World J Gastroenterol. 2010 May 14;16(18):2202-22.).

Bár általánosságban elmondható, hogy az élesztőgombák a mikrobiotát alkotó organizmusok csak egy kisebb részét teszi ki, viszont sejtméretük 10-szer nagyobb, mint a közönséges baktériumoké, ezáltal a S. boulardii nagyobb felületen tud működni a bél érintett területein. (forrás: Czerucka D, Piche T, Rampal P. Review article: yeast as probiotics -- Saccharomyces boulardii. Aliment Pharmacol Ther. 2007 Sep 15;26(6):767-78.). A S. boulardii, az úgynevezett tranziens törzsek közé tartozik, nem kolonizálódik, ezáltal nem változtatja meg kedvezőtlenül a humán mikroflórát (nem is része annak), így más Lactobacillussal és Bifidobacteriummal együtt is alkalmazható.

Saccharomyces cerevisiae var. boulardii egy teljesen egyedülálló élő kultúra. Nevét Henri Boulardról kapta, aki 1923-ban Délkelet-Ázsiában izolálta először, a licsi gyümölcs héjából. Később a Saccharomyces cerevisiae faj tagjaként lett elismerve. A Saccharomyces boulardii -t több, mint 50 éve használják világszerte.

A S. boulardii, az úgynevezett tranziens törzsek közé tartozik, nem kolonizálódik, ezáltal nem változtatja meg kedvezőtlenül a humán mikroflórát (nem is része annak), így más Lactobacillussal és Bifidobacteriummal együtt is alkalmazható.

Forrás 1  Forrás 2  Forrás 3  Forrás 4  Forrás 5 

A FLÓRABIOTIKUM összetevői Saccharomyces cerevisiae var. boulardii

 • FERMENTÁLT GUÁRBAB ROST

A szabadalommal védett fermentált guárbab kivonat, mely gyomor- és bélbarát rosttermékünk kizárólagos összetevője, olyan rost, amit a fermentáció során enzimek bontanak le, és olyan anyagokat hoznak létre, mint a glükuronsav és a galakturonsav.

Ellenáll a hőnek, a gyomorsavnak, az epesavaknak és az emésztőenzimeknek is. Továbbá nem okoz gyomor-bélrendszeri panaszokat, nem puffaszt.

ANTIBIOTIKUM-KEZELÉSSEL EGYIDEJŰLEG IS ALKALMAZHATÓ

Natur Tanya® FLÓRABIOTIKUM törzse (S. boulardii), természeténél fogva rezisztens az antibakteriális antibiotikumokkal szemben. Alkalmazása nem jár antibiotikum rezisztens gén átadásával, és ez nem is lehetséges élesztőgomba és baktérium között, ezáltal biztonságosan alkalmazható. A megfelelő étrendi időzítés miatt gyakran elfelejtődik a napi adag bevétele, viszont termékünk alkalmazásakor nem kell órákat várni az antibiotikumok használata után (mindemellett étkezés előtt, alatt és után is használható).  Más baktériummal ellentétben a S. boulardii nincsen kitéve az antibiotikumok káros hatásainak (amely az élőflóra életképességét kedvezőtlenül befolyásolná).

A FLÓRABIOTIKUM formulázásánál növényi kapszulatokot alkalmaztunk

DRcaps® & logo are trademarks of Lonza or its affiliates.
 • FLÓRABIOTIKUM FORMULÁZÁSÁNÁL NÖVÉNYI KAPSZULATOKOT ALKALMAZTUNK

Az összetevőket késleltetett hatóanyagleadású, gyomorsav-ellenálló növényi kapszulába (DRcaps®) zártuk, így garantálva a biztonságos eljutást a bélflóráig, eltérő pH értékek mellett. Az innovatív DRcaps® kapszulák kibocsátása elnyújtott idejű, védenek a korai lebomlástól, bizonyítottan célzott hatóanyag kibocsátást tesznek lehetővé és feleslegessé teszik nem kívánt vegyszerek, oldószerek alkalmazását.

A probiotikumok formulázásánál fontos

Az 1897-ben alapított, svájci Lonza világhírű, késleltetett hatóanyagleadású, gyomornedvellenálló kapszulája (Drcaps®).

Az élőflórák formulázásánál arra is ügyelni kell, hogy védjük őket a nedvesség ellen, hiszen idő előtt aktiválódhatnak. Ez azért is fontos mert a Drcaps® növényi kapszulahéj, a zselatin kapszulahéjjal összehasonlítva, megközelítve 3x kevesebb vizet/nedvességet tartalmaz, ezáltal garantálva a hatóanyagtartalom megőrzését a minőségmegőrzési idő végéig, és természetétől fogva fokozzák a nedvességre érzékeny probiotikumok stabilitását.

A DRcaps® kapszulák lebomlását humán tesztalanyoknál bizonyították. A DRcaps® kapszulák szignifikánsan csökkentették az összetevők lebomlását a sztenderd, azonnali kibocsátású kapszulákkal összehasonlítva.

KÉPSOROKKAL ÖSSZEFOGLALVA A HATÓANYAGOK FELSZABADULÁSA

Saccharomyces boulardii képsorokkal összefoglalva a hatóanyagok felszabadulása

 • A külső, környezeti tényezőkkel szembeni védelemről a bliszter csomagolás gondoskodik. A PET és HPDE palackokkal szemben, a bliszter csomagolás hatékonyabb védelmet jelent, hiszen ellenáll a fénnyel és nedvességgel szemben mellyel megvédi a hatóanyagok minőségét.
 • A formulánkban használt törzs, nem tartalmazza a hisztamin termeléséhez tulajdonított géneket.

MIÉRT A SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII CNCM I-1079 TÖRZZSEL FORMULÁZTUK A NATUR TANYA FLÓRABIOTIKUMOT?

1. MEGBÍZHATÓ GYÁRTÁS ÉS SZAKÉRTELEM

Az általunk használt Saccharomyces cerevisiae var. boulardii CNCM I-1079 előállítója a Lallemand Health Solutions, már 1923 óta a S. boulardii gyártás szakértője, és amely élőflórát már több mint 100 klinikai vizsgálatban elemeztek.

A fermentációs folyamattól a késztermék stabilitásának ellenőrzéséig a Lallemand Health Solutions teljes körű ellenőrzéssel és know-how-val rendelkezik ahhoz, hogy az S. boulardii alapú megoldások széles skáláját kínálja, amelyek megfelelnek a legmagasabb minőségi előírásoknak. Fontos megjegyezni, hogy a Natur Tanya® Flórabiotikum az Európai Unióban került legyártásra.

2. MEGFELELŐ AZONOSÍTHATÓSÁG

Ahhoz, hogy valamely élőflórát, így például a Saccharomyces cerevisiae var. boulardii élesztőgombát jótékony baktériumnak lehessen nevezni több kritériumnak is meg kell felelni.

Miért a Saccharomyces cerevisiae var. boulardii CNCM I-1079 törzs?

Folyamatábra annak meghatározására, hogy egy probiotikumjelölt megfelel-e a definíciós kritériumoknak (forrás: Binda, S., Hill, C., Johansen, E., Obis, D., Pot, B., Sanders, M. E., Tremblay, A., & Ouwehand, A. C. (2020). Criteria to Qualify Microorganisms as "Probiotic" in Foods and Dietary Supplements. Frontiers in microbiology, 11, 1662.)

 • Az egyik legfontosabb kritérium az, hogy a probiotikum hatásai mindig törzs-specifikusak, így többek között meg kell felelnie, hogy legalább 1 humán-klinikai tanulmány rendelkezésre áll az adott törzzsel kapcsolatban.

Saccharomyces cerevisiae var. boulardii CNCM I-1079 törzs

Egy élőflóra élettani tulajdonságai a DNS „ujjlenyomatához” köthetőek, amit a nemzetségnév (Saccharomyces), fajnév (pl. cerevisiae) és a törzs megnevezés (var boulardii) után egy azonosító szám jelöl (CNCM-I 1079).

Nemzetség Faj Törzs Nemzetközi törzsgyűjtemény letétbehelyezési azonosító száma
Saccharomyces cerevisiae var boulardii CNCM I-1079 

A Natur Tanya® Flórabiotikum NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBE LETÉTBE HELYEZETT SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII PROBIOTIKUM, CNCM I-1079 azonosító számmal. Az azonosított élőflóra teljes genomját feltérképezték és feljegyezték.

Adagolási javaslatNapi 1 kapszula, a nap bármely szakában, bő vízzel lenyelve. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható, hozzászokás nélkül. Nyelési nehézség esetén, a kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe. Antibiotikum-kezeléssel egyidejűleg is bevehető.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Adagok száma a termékben: 30

Összetevők: Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079), enzimatikusan fermentált guárbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1, DRcaps® gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], maltodextrin, csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). DRcaps® & logo are trademarks of Lonza or its affiliates.

Hatóanyagok a napi adagban

1 kapszulában

Saccharomyces cerevisiae var. boulardii (CNCM I-1079)

5x10(5 milliárd) CFU*

Fermentált guárbab kivonat

100 mg

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g

*CFU: colony forming unit, telepképző egység (a minőségmegőrzési idő végéig, megfelelő tárolási körülmények mellett).

Élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a garantált hatóanyagtartalom biztosításához: 6x109 CFU (6 milliárd).

CNCM: (Collection Nationale de Cultures de Microorganismes), Institut Pasteur

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, legfeljebb 25 °C-on, 60%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől, valamint gyermekek elől elzárva tartandó! Nem igényel hűtést, de a hűtőben történő tárolás jelentősen megnöveli az élesztőgomba sejtek életképességét.

Nettó tömeg: 16,5 g (30 db)   
OGYÉI ny.sz: 30385/2022

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.