Leírás és Paraméterek
A legújabb generációs Full Tritan négyzet vákuumtárolók a nagyobb mennyiségű alapanyagok vagy készételek tárolására.
Most szettben!
2 db 10l négyzet Full Tritan vakuumtároló doboz
1 db Akkumulátoros vákuumpumpa BVP130
Előnyei:
- Lehetővé teszi a nyers és a főtt élelmiszerek élettartamának meghosszabbítását, anélkül, hogy azok minősége romlana.
- Megmaradnak a vitaminok, az ásványi anyagok, a tápanyagok és az ízek.
- A penészgombák és a baktériumok szaporodása visszaszorul, ami által meghosszabbodik az élelmiszerek élettartama.
- A vákuumcsomagolás megelőzi az illatok keveredését a hűtőben és a fagyasztóban.
- Kenyér kelesztéshez kiváló.
- Nagy mennyiségű olajos magvak (mák, dió) tárolására a legjobb választás.
- 5 méretben kapható dobozok: 2 literes, 4 literes, 6 literes, 8 literes és 10 literes változatban.
Rendszerezés egyszerűen
- Egymásra tehetők a dobozok.
- Mind az öt doboznak egyforma a szélessége és a hosszúsága (22,5 x 22,5 cm)
- Magasság: 2L:7cm, 4L:12cm, 6L:18cm, 8L:24cm, 10L:31cm
- Egy vákuumfedél passzol az összes dobozra. Ha üresek a dobozok, akkor egymásba rakhatóak.
- Ha tele vannak a dobozok, akkor egymás tetejére rakhatóak.
- A dobozok átlátszó fedele miatt könnyen átláthatóak.
- Rendezett konyhai tároláshoz kiváló.
- A dobozokon az űrmérték literenként fel van tüntetve.
Hogyan használjuk
- Töltse fel a dobozt úgy, hogy hagyjon legalább 1,5 cm-t a pereméig. A doboz széle, fedele, szelepje tiszta és száraz kell legyen. Ez nagyon fontos, a porszerű élelmiszereknél különösen.
- Fedje be a dobozt a fedéllel és helyezze a pumpát a fedél közepén levő szelepre
- Távolítsa el a levegőt a dobozból a Gastro elektromos vákuumpumpa On/Off gombjának megnyomásával
- A doboz kinyitásához finoman mozdítsa félre a fedél közepén levő szelepet. Miután a vákuumhatás megszűnt, le tudja venni a fedelet.
Karbantartás és tisztítás
- Első használat előtt tisztítsa meg a vákuumos dobozokat.
- Javasolt a kézi mosogatás vagy mosogatógépben a doboz alja alacsony hőfokon mosható, a tető csak kézi mosogatással tisztítható a szilikongyűrű tartóssága miatt.
- Ne használjon durva szivacsot, érdes törlőt, sem agresszív tisztítószereket.
- Tisztításkor figyeljük, hogy nem-e karcolódtak, sérültek a zárórészek (doboz pereme, szigetelő gyűrű)..
Felhasznált anyagok
- A dobozok Eastman Tritan™, kiváló minőségű BPA-mentes anyagból készültek (egészségesek, különösen ellenállóak és nem szívják magukba a tárolt ételek színeit és aromáit).
- A szelepek és a szigetelő gyűrűk szilikonból készültek.
Ételtárolással kapcsolatos összehasonlító táblázat
(Status kutató és fejlesztő osztálya szerint)
Élelmiszer típusa |
Tárolás hűtőben |
Vákuumos tárolás hűtőben |
Főtt étel | 2 nap | 10 nap |
Friss hús | 2-3 nap | 6 nap |
Főtt hús | 4-5 nap | 8-10 nap |
Friss hal | 2-3 nap | 4-5 nap |
Füstölt szalámi | 7 nap | 15-18 nap |
(hideg felvágottak, stb.) | ||
Kemény sajt | 10-12 nap | 25-35 nap |
Lágy sajt | 5-7 nap | 13-15 nap |
Nyers zöldségek | 5 nap | 18-20 nap |
Megmosott saláták, zöldek | 3 nap | 5-8 nap |
Friss gyümölcs | 8-10 nap | 8-20 nap |
Kenyér | 3-4 nap | 7-8 nap |
Desszertek | 5 nap | 15-20 nap |
A táblázat becsült élettartamokat mutat, mert itt szerepe van az élelmiszerek frissességének és elkészítési módjának is.
Abból indultunk ki, hogy az élelmiszereket hűtőben +3°C / +5°C-on tárolták.
Javaslat
A termékcsaládhoz tartozó GASTRO nagyteljesítményű elektromos vákuumpumpával a leghatékonyabb a levegő kinyerése. Használható ezen kívűl minden Status vákuumpumpával, de a nagyobb térfogatú dobozokhoz elektromos pumpa javasolt.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.