Leírás és Paraméterek
A prémium minőségű STATUS vákuumtároló rendszer legkisebb tároló doboza.
Mérete alkalmas bébiételek illetve babák számára előkészített főételek és desszertek hosszantartó és biztonságos tárolására, cseppmenetes hordozására.
A vákuum lelassítja az oxidációt, ezzel segít megőrizni az étel vitamin és ásványi anyag tartalmát.
Tökéletes légmentességet és higiénikus környezetet biztosít az ételek és alapanyagok számára, így megvédi azokat a gombák és baktériumokkal szemben.
Az edények törésálló BPA mentes Eastman Tritan anyagból, a fedők törésálló műanyagból készülnek.
A vákuum miatt szivárgás- és csepegésmentes tárolást biztosít, így bárhová magával viheti.
A vákuumdobozok légmentességét elektromos- vagy kézi pumpával tudja biztosítani.
Nem veszi át az ételek színét és illatát, nem színeződik.
A készételek tárolása hűtőben vagy fagyasztóban ajánlott ahhoz, hogy meg tudja őrizni ételei számára a hosszan tartó frissességet és minőséget.
Szobahőmérsékleten bármilyen száraz étel vagy alapanyag biztonságosan és csíramentesen tárolható.
Tároláskor egymásba rakhatóak, így kevés helyet foglalnak és rendezetten tárolhatóak.
Mikrohullámú sütőben tető nélkül melegíthető.
Használata:
A pumpát helyezze a lezárt fedő szilikongyűrűjére és pumpálással szívja ki a levegőt a dobozból. Amikor nehezedi kezd a manuális pumpa pumpálás közben, akkor a levegő a tartályból eltávolításra került.
A vákuum megszüntetése:
A tető közepén található szilikongyűrű elmozgatásával levegő jut a dobozba és a tető felnyitható.
Tisztítás:
Javasolt a kézi mosogatás vagy mosogatógépben a doboz alja alacsony hőfokon mosható, a tető csak kézi mosogatással tisztítható a szilikongyűrű tartóssága miatt.
A kézi pumpa belső részét ajánlott időnként beolajozni étolajjal a minőség megóvása érdekében.
Az ár kizárólag a dobozt tartalmazza dekoráció nélkül.
Becsült tárolási idő fagyasztóban -18°C ±5°C
Élelmiszer típus | Hagyományos tárolás | Vákuumtárolás |
Friss hús | 6 hónap | 18 hónap |
Darált hús | 4 hónap | 12 hónap |
Baromfi | 6 hónap | 18 hónap |
Hal | 6 hónap | 18 hónap |
Friss zöldség | 8 hónap | 24 hónap |
Gomba | 8 hónap | 24 hónap |
Gyógynövények | 3 - 4 hónap | 8 - 12 hónap |
Nyers tészta | 6 -12 hónap | 18 hónap |
Kávébab | 6 - 9 hónap | 18 -27 hónap |
Becsült tárolási idő fagyasztóban +3°C / +5°C
Élelmiszer típus | Hagyományos tárolás | Vákuumtárolás |
Főtt étel | 2 nap | 10 nap |
Friss hús | 2 nap | 6 nap |
Főtt hús | 4 – 5 nap | 8 – 10 nap |
Friss hal | 2 nap | 4 – 5 nap |
Kemény sajt | 12 – 15 nap | 50 – 55 nap |
Lágy sajtok | 5 – 7 nap | 13 – 15 nap |
Friss zöldség | 5 nap | 18 – 20 nap |
Mosott saláta | 3 nap | 6 – 8 nap |
Friss gyümölcs | 3 – 7 nap | 8 – 20 nap |
Desszertek | 5 nap | 10 – 15 nap |
Friss gyógynövények | 2 – 3 nap | 7 – 14 nap |